Cabluri autoreglabile

Cablu încălzitor autoreglabil TF SBG-T, 15W/m sau 25W/m

DATE TEHNICE

Construcție: Cablu încălzitor autoreglabil

Tensiune de alimentare: 230V 50Hz AC

Putere pe metrul liniar: 15W și 25W

Grosime: 10,5 X 5,8 mm

Lungimi disponibile: Poate fi tăiat la lungimea dorită

Temperatură maximă nealimentat: 80 ° C 

Temperatură maximă în sarcină: 65 ° C 

Clasă de protecție: IP X7

Aprobări: EN 62395-1; Class C; CE

CPR: Eca

Descriere

Cablul încălzitor autoreglabil TF-SBG-T este construit dintr-un material cu rezistentă variabilă dependentă de temperatură. Elemenul încălzitor este încadrat între doi conductori (din cupru) paraleli care sunt folosiți drept purtători de sarcină. Când cablul este conectat la tensiunea de 230V, elementul rezistiv dependent de temperatură se încălzește, iar valoarea internă a rezistenței crește. Acest efect se numește auto-limitare (autoreglare), iar cablul încălzitor va absorbi mai puțină energie electrică pe masură ce temperatura din interiorul lui crește. Energia absorbită este condiționată și de temperatura ambientală în starea inițială (temperatura la care se află în momentul în care este conectat la sursa de energie)

TF-SBG-T este un cablu autoreglabil conceput să reziste până la temperaturi de 80° C. Acest cablu este ideal pentru sistemele de protecție la îngheț atât pentru aplicațiile domestice cât și pentru cele industriale.

Cablurile autoreglabile au un curent de pornire ridicat care este influențat de lungimea segmentului de cablu cât și de temperatura internă la care este pornit. Prin urmare va trebui să fie conectat la o siguranță de tip “curbă C”.

Pentru o eficiență maximă, atunci când este folosit ca sistem de protecție la îngheț pentru conducte, acestea vor trebui izolate conform cerințelor de performanță ale sistemului.

ATENȚIE !!! Foarte mulți vânzători de cablu autoreglabil, susțin că acest tip de cablu nu are nevoie de termostat. Denumirea de “auto” provine de la faptul ca iși modifică automat rezistența internă, dar el nu are nici un sistem care să-i comande funcțiile ON-OFF. Prin urmare, dacă va fi conectat la tensiune va funcționa NON-STOP, inclusiv vara. 

 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.