Protecție la îngheț pentru conducte
Sisteme electrice de degivrare
Tehnologie Norvegiană 🇳🇴
Garanție 25 ANI
Elimină riscul pagubelor materiale produse instalațiilor
Menține temperatura pozitivă în conducte, țevi, rezervoare
Elimină necesitatea îngropării conductelor sub limita de îngheț
Garanție de 25 de ani, durată de viață estimată de 70 de ani
De ce să alegi sistem de degivrare pentru conducte?
SE POATE PROTEJA LA ÎNGHEȚ OICE TIP DE FLIUD, NU DOAR APA
Cablurile electrice de încălzire instalate de echipa Walton Electric protejează de îngheț mai multe tipuri de lichide, nu doar apa. Cum temperatura lichidului sau a materialului lichid transportat în conducte este esențială pentru funcționarea instalației,protecția împotriva înghețului, a coagulării sau cristalizării devine un aspect crucial.
Soluțiile Walton Electric asigură pe tot parcursul anului menținerea unei temperaturi optime, a lichidul ce este stocat sau transportat prin conducte sau rezervoare din exterior sau interior.
SISTEME ELECTRICE DE PROTECȚIE PENTRU ORICE TIP DE CONDUCTĂ, CU ORICE DESTINAȚIE
Sistemele de protecție la îngheț furnizate de Walton Electric pot fi instalate pe orice tip de conductă (metal sau mase plastice) și se pot folosi pentru diferite destinații ale conductelor (apă potabilă; canalizare; pluviale; de condens; de drenaj; hidranți; sisteme de splinkere).
PROTECȚIE LA ÎNGHEȚ FĂRĂ COSTURI DE MENTENANȚĂ
Cablurile norvegiene instalate de echipa Walton Electric sunt proiectate și fabricate pentru a rezista expunerii la lumina soarelui, temperaturilor înalte și joase, umezelii și altor condiții de mediu regăsite în zonele industriale, asigurând un sistem de protecție la îngheț eficient pe termen lung.
În plus, se reduc substanțial costurile cu mentenanța sistemului de conducte. Configurațiile noastre sunt extrem de fiabile, deoarece încălzirea poate continua chiar dacă unul dintre cabluri se deteriorează, oferind timp echipei Walton Electric pentru a efectua reparațiile necesare.
Sistemul de cabluri electrice de încălzire poate fi echipat și cu un sistem de control și monitorizare, care permite programarea unor secvențe de încălzire, precum și setarea unor alarme sau notificări.
SISTEME DE PROTECȚIE LA ÎNGHEȚ CU INSTALARE RAPIDĂ
Datorită elementelor ușoare și flexibile, sistemele electrice de protecție la îngheț pot fi instalate pe orice tip de sisteme de conducte. Echipa Walton Electric îți oferă servicii de montaj oriunde în țară, iar instalarea se va face cât mai rapid cu putință.
ASISTENȚĂ TEHNICĂ ȘI PROIECTARE GRATUITĂ
Indiferent de amploarea proiectului, echipa noastră tratează fiecare solicitare cu maximă seriozitate. De aceea, toți clienții noștri beneficiază de serviciile de asistență tehnică și proiectare gratuită.
Considerăm că un proiect de succes, fără scăpări, începe cu o analiză a tuturor variabilelor care pot afecta funcționarea sistemului de protecție pentru îngheț, dublată de un plan detaliat, în format CAD, pe care îl vei primi spre revizie înainte de implementarea sistemului. Doar astfel ne putem asigura că îți oferim un proiect care corespunde cu adevărat cerințelor și nevoilor tale!
GARANȚIA DURABILITĂȚII și POST-GARANȚIE
Beneficiezi de garanția Walton Electric de 25 ani pentru sistemele electrice de protecție îngheț pentru conducte, echipamente și rezervoare exterioare. În cei peste 20 ani de activitate neîntreruptă am selectat cele mai performante sisteme de încălzire electrică care întrunesc standardele noastre de calitate. De aceea, oferim și post garanție pentru toate produsele noastre de încălzire electrică în pardoseală, degivrare rampe și alei, degivrare jgheaburi și burlane și protecție la îngheț pardoseli. Testăm fiecare cablu electric, covor sau folie încălzitoare înainte de a le livra și oferim garanția lucrului bine făcut.
Ce sunt sistemele electrice de protecție la îngheț pentru conducte?
Atunci când conductele, țevile, cazanele, rezervoarele exterioare sau anumite echipamente sunt expuse la temperaturi foarte scăzute, există un risc ridicat ca lichidul sau materialul fluid din interior să înghețe. Înghețul se produce în mod natural, nu doar din cauza vremii, dar și în anumite zone neîncălzite aflate la interior sau zone unde trebuie menținută o temperatură scăzută.
Ce se întâmplă dacă aceste țevi, conducte sau rezervoare exterioare nu sunt izolate termic și dacă nu se folosește un sistem de protecție la îngheț?
Când fluidul din interiorul acestor sisteme îngheață, își va mări volumul, forțând sistemul de conducte sau bazine exterioare să cedeze. Acest fenomen se observă mai ales la îmbinări sau acolo unde există vane sau robineți.
În afară de cheltuielile cauzate de avarii, trebuie ținut cont de faptul că sistemul nu va mai putea fi folosit în scopul destinat până la remedierea defecțiunilor, ceea ce va atrage alte pagube materiale semnificative.
Pentru a proteja conductele, țevile și rezervoarele exterioare de îngheț, izolațiile termice tehnice (inclusiv sistemele de tip jacketing) nu sunt suficiente. Cea mai eficientă și mai sigură soluție este reprezentată de sistemele electrice de protecție la îngheț prin cabluri încălzitoare.
Sistemele electrice formate din cabluri încălzitoare nu sunt folosite doar pentru a preveni înghețarea conductelor, ci și pentru a menține o temperatură necesară constantă în țevi și rezervoare de orice dimensiune, care sunt folosite într-o multitudine de industrii, mai ales că, unele sisteme de conducte industriale transportă fluide care coagulează la temperatura camerei.
Conductele însoțite termic prin cabluri încălzitoare, pot menține fluidul din interior la temperatura optimă în timp ce sunt transferate către diferite procese prin conducte. De asemenea, sistemul electric de cabluri încălzitoare poate reduce costurile de încălzire a rezervorului. Mai mult decât atât, conductele exterioare nu mai trebuie îngropate sub limita de îngheț.
În concluzie, cablurile electrice încălzitoare sunt utilizate în mod obișnuit pentru a se asigura că temperatura lichidului sau a agentului termic din țevi este menținută la o valoare ambientală în timpul condițiilor de curgere statice, pentru a preveni coagularea sau cristalizarea. Sistemul electric de încălzire trebuie completat cu un sistem de izolație termică (peste cablurile încălzitoare) și o protecție suplimentară împotriva înghețului, în anumite aplicații.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact
Cum funcționează sistemele electrice de protecție la îngheț pentru conducte?
Sistemul electric proiectat de către echipa Walton Electric pentru fiecare aplicație în parte, poate fi influențat de mai mulți factori, precum:
- dimensiunea sau diametrul conductei,
- temperatura necesară lichidului transportat,
- numărul de flanșe sau valve de pe traseul conductelor,
- tipul de izolație.
- temperatura minimă ambientală din exteriorul conductei
Determinarea acestor factori va permite specialiștilor Walton Electric să identifice nivelul de energie electrică necesară pentru proiectul tău, astfel încât să putem dezvolta și furniza cel mai eficient sistem de protecție la îngheț pentru conducte sau rezervoare exterioare.
Modul în care se proiectează un sistem electric de protecție la îngheț pentru conducte, țevi, echipamente sau rezervoare exterioare este complex, deoarece trebuie să țină cont de o varietate mare de specificații, precum date ale temperaturii în timp real, operațiuni de back-up în caz de defecțiune, notificări de tipul defecțiunilor sistemului, conectivitate wireless șamd.
Walton Electric poate furniza cabluri electrice de încălzire care mențin temperatura fluidul transportat chiar și la temperaturi ambientale extreme de până la -40 grade Celsius în exteriorul conductelor, dar care rezistă și la temperaturi înalte, de până la 80 de grade Celsius. Sistemele Walton Electric sunt potrivite inclusiv în medii industriale umede, corozive și periculoase.
Sistemul electric de protecție pentru conducte trebuie să fie dimensionat corespunzător pentru fiecare aplicație în parte. Cablurile sunt disponibile la diferite puteri de funcționare pe metru liniar și sunt proiectate să protejeze mai multe tipuri de conducte. Alte elemente ale sistemului de conducte precum supapele sau flanșele , necesită cabluri suplimentare pentru a asigura compensarea pierderilor de căldură.
Pierderile de căldură se calculează în funcție de grosimea și de conductivitatea izolației, precum și de diferența dintre temperatura ambientală și cea a țevii, dar ținând cont și de diametrul conductei. Echipa Walton Electric folosește programe speciale de proiectare pentru a gestiona toate aspectele proiectului, apoi verifică manual toate detaliile, pentru a ne asigura că nu există erori sau lucruri omise în faza inițială de proiectare.
Adaptarea la nevoile fiecărui proiect în parte este esențială, întrucât, pentru temperaturi mai scăzute, se folosesc cabluri electrice mai flexibile, dar care rezistă și la temperaturi înalte. Pentru menținerea conductelor la temperaturi mai ridicate, se pot folosesc cabluri electrice de încălzire cu izolație minerală.
Față de alte sisteme, cablurile electrice de încălzire folosite de Walton Electric permit soluții personalizate, care încorporează cutii de joncțiune, termostate, accesorii de montaj și soluții de monitorizare a funcționării sistemului. Toate sistemele noastre electrice de protecție pentru conducte sunt compuse din elemente durabile, folosind tehnologie de ultimă generație furnizată de Thermo Floor, partenerii noștri din Norvegia.
În timp ce majoritatea sistemelor electrice de protecție pentru țevi sunt aplicate pe conductele deja existente, sistemele Walton pot fi disponibile și în pachete de tuburi pre-instalate care dau randament în orice condiții de mediu ambient dar și cu mai multe tipuri de materiale izolante.
Cablurile de încălzire autoreglabile au în compunere doi conductori de cupru separați printr-o matrice polimerică, care se dilată sau se contractă odată cu eveloția temperaturii la care se află.
ATENȚIE! În privința cablului încălzitor autoreglabil există o informație falsă, foarte des întâlnită în mediul online și offline, și anume, că unele tipuri de cabluri autoreglabile nu au nevoie de termostat. Prefixul “auto” nu înseamnă că acest tip de cablu pornește și se oprește singur! Denumirea vine de la faptul că acest tip de cablu își modifică rezistența internă în funcție de temperatura la care se află. Dacă este lăsat sub tensiune, acesta va rămâne în funcțiune și vara (singurele care fac excepție sunt cablurile autoreglabile care au termostat fix integrat la capătul de alimentare și care sunt livrate la dimensiuni standard). Funcționarea permanentă îi poate afecta durata de viața, deoarece structura sa, care se contractă și se dilată este mai predispusă la uzură, iar în 2-3 ani poate deveni inactiv.
Așadar, de ce sunt necesare cablurile electrice de încălzire autoreglabile? Deoarece acestea reglează automat puterea folosită în funcție de temperaturile de lucru.
Cablurile sunt fixate pe țevi în mod liniar sau spiralat și conectate la termostate cu senzor fir de temperatură. În funcție de diametrul conductei și implicit de puterea necesară pe metru liniar, există mai multe tipuri de instalări: instalare paralelă, înfășurare la pas constant sau buclă. Instalarea se realizează pe tot traseul de conductă, inclusiv pe componentele acesteia (vane; robineți). Tipul cablului încălzitor se stabilește în funcție de puterea totală necesară dar și de modul de instalare.
Instalarea cablului de încălzire pe țevi și conducte care necesită un singur fir încălzitor este cel mai simplu tip de instalare și este ideal pentru țevi cu diametru mai mic de 100 mm. Se trece cablul de încălzire de-a lungul fundului țevii, în linie dreaptă, pe jumătatea inferioară, pe pozițiile orei 6.
Se atașează cablul de încălzire încercuind conducta cu o bucată de fibră de sticlă , bandă textilă poliuretanică sau bandă adezivă de aluminiu, fără a lăsa goluri de aer între cablu și țeavă. Când se atașează cablul electric de încălzire pe o conductă, nu se utilizează bandă metalică sau sârmă. Cablul se atașează utilizând doar bandă de fixare adecvată și legături de cabluri din plastic.
Opțiunea de instalare a cablului electric de încălzire pentru conducte în spirală este folosită pentru conductele cu diametrul mai mare de 100mm. Pur și simplu cablul electric se înfășoară în jurul țevii, pe toată lungimea acesteia, creându-se câte o buclă la fiecare 2-3 metri. Pentru a determina lungimea buclei, se folosește un sistem de calcul specific.
Cablul este atașat de țeavă prin înfășurarea conductei cu o bandă adezivă din fibră de sticlă, la intervale de 30 cm, fără a lăsa goluri mari de aer între cablu și conductă. Dacă există lungime de cablu rămas la capătul conductei se poate dubla înapoi de-a lungul acesteia, surplusul de cablu încălzitor.
Următorul pas ține de instalarea izolației termice, deoarece sistemele electrice de încălzire și protecție la îngheț pentru conducte nu exclud utilizarea sistemului de izolație termică. Când nu este montată izolația termică (peste cablurile încălzitoare), toată căldura generată de cablurile electrice încălzitoare se disipă în aer.
Componența sistemului
Sistemul poate fi realizat cu mai multe tipuri de cablu încălzitor, dar cel mai utilizat și recomandat este cablul încălzitor autoreglabil.
Materiale folosite:
- Cablu încălzitor
- Termostat cu senzor fir de temperatură
- Accesorii de montaj
- Trasee de alimentare pentru energie electrică
- Tablou electric de forță și comandă
Pentru alegerea unui sistem electric de încălzire și protecție la îngheț pentru conducte și rezervoare exterioare, adaptat cerințelor proiectului tău, beneficiezi de consultanța și expertiza echipei Walton Electric. Toate sistemele noastre de protecție la îngheț sunt compuse doar din componente durabile, produse de Thermo Floor, partenerii noștri din Norvegia, pentru care oferim garanție și post-garanție.
Puterea instalată
Puterea necesară instalată se calculează în funcție de următorii factori:
- Tipul fluidului
- Diametrul și materialul conductei
- Grosimea și tipul izolației termice
- Temperatura necesară a fi menținută (în cazul protecției la îngheț aceasta este de +5°C)
- Temperatura minimă ambientală
Fiind vorba de mai mulți factori care trebuiesc luați în considerare, există standarde fixe, calcule de referință și programe speciale care determină puterea necesară corectă. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să apelați la unul dintre specialiștii Walton Electric!
Instalarea sistemului
În funcție de diametrul conductei și implicit de puterea necesară poe metrul liniar, există mai multe tipuri de instalări.
- Paralel cu generatoarea ( unul sau mai multe cabluri încălzitoare în paralel)
- Înfășurat la un pas constant
- Buclă
Instalarea se face pe tot traseul de conductă inclusiv pe componentele acesteia (vane; robineți)
Tipul cablului încălzitor se stabilește în funcție de puterea totală necesară dar și de modul de instalare.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact