Protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte

Sisteme electrice de degivrare

Tehnologie Norvegian─â ­čç│­čç┤

Garan╚Ťie 25 ANI

N

Elimin─â riscul pagubelor materiale produse instala╚Ťiilor

N

Men╚Ťine temperatura pozitiv─â ├«n conducte, ╚Ťevi, rezervoare

N

Elimin─â necesitatea ├«ngrop─ârii conductelor sub limita de ├«nghe╚Ť

N

Garan╚Ťie de 25 de ani, durat─â de via╚Ť─â estimat─â de 70 de ani

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, mpp. Limită maximă 25 Mo

De ce s─â alegi sistem de degivrare pentru conducte?

De ce sa alegi protectia la inghet pentru conducte
6
7

SE POATE PROTEJA LA ÎNGHEȚ OICE TIP DE FLIUD, NU DOAR APA

Cablurile electrice de ├«nc─âlzire instalate de echipa Walton Electric protejeaz─â de ├«nghe╚Ť mai multe tipuri de lichide, nu doar apa. Cum temperatura lichidului sau a materialului lichid transportat ├«n conducte este esen╚Ťial─â pentru func╚Ťionarea instala╚Ťiei,protec╚Ťia ├«mpotriva ├«nghe╚Ťului, a coagul─ârii sau cristaliz─ârii devine un aspect crucial.

Solu╚Ťiile Walton Electric asigur─â pe tot parcursul anului men╚Ťinerea unei temperaturi optime, a lichidul ce este stocat sau transportat prin conducte sau rezervoare din exterior sau interior.

6
7

SISTEME ELECTRICE DE PROTECȚIE PENTRU ORICE TIP DE CONDUCTĂ, CU ORICE DESTINAȚIE

Sistemele de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť furnizate de Walton Electric pot fi instalate pe orice tip de conduct─â (metal sau mase plastice) ╚Öi se pot folosi pentru diferite destina╚Ťii ale conductelor (ap─â potabil─â; canalizare; pluviale; de condens; de drenaj; hidran╚Ťi; sisteme de splinkere).

6
7

PROTECȚIE LA ÎNGHEȚ FĂRĂ COSTURI DE MENTENANȚĂ

Cablurile norvegiene instalate de echipa Walton Electric sunt proiectate ╚Öi fabricate pentru a rezista expunerii la lumina soarelui, temperaturilor ├«nalte ╚Öi joase, umezelii ╚Öi altor condi╚Ťii de mediu reg─âsite ├«n zonele industriale, asigur├ónd un sistem de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť eficient pe termen lung.

├Än plus, se reduc substan╚Ťial costurile cu mentenan╚Ťa sistemului de conducte. Configura╚Ťiile noastre sunt extrem de fiabile, deoarece ├«nc─âlzirea poate continua chiar dac─â unul dintre cabluri se deterioreaz─â, oferind timp echipei Walton Electric pentru a efectua repara╚Ťiile necesare.

Sistemul de cabluri electrice de ├«nc─âlzire poate fi echipat ╚Öi cu un sistem de control ╚Öi monitorizare, care permite programarea unor secven╚Ťe de ├«nc─âlzire, precum ╚Öi setarea unor alarme sau notific─âri.

6
7

SISTEME DE PROTECȚIE LA ÎNGHEȚ CU INSTALARE RAPIDĂ

Datorit─â elementelor u╚Öoare ╚Öi flexibile, sistemele electrice de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pot fi instalate pe orice tip de sisteme de conducte. Echipa Walton Electric ├«╚Ťi ofer─â servicii de montaj oriunde ├«n ╚Ťar─â, iar instalarea se va face c├ót mai rapid cu putin╚Ť─â.

6
7

ASISTEN╚Ü─é TEHNIC─é ╚śI PROIECTARE GRATUIT─é

Indiferent de amploarea proiectului, echipa noastr─â trateaz─â fiecare solicitare cu maxim─â seriozitate. De aceea, to╚Ťi clien╚Ťii no╚Ötri beneficiaz─â de serviciile de asisten╚Ť─â tehnic─â ╚Öi proiectare gratuit─â.

Consider─âm c─â un proiect de succes, f─âr─â sc─âp─âri, ├«ncepe cu o analiz─â a tuturor variabilelor care pot afecta func╚Ťionarea sistemului de protec╚Ťie pentru ├«nghe╚Ť, dublat─â de un plan detaliat, ├«n format CAD, pe care ├«l vei primi spre revizie ├«nainte de implementarea sistemului. Doar astfel ne putem asigura c─â ├«╚Ťi oferim un proiect care corespunde cu adev─ârat cerin╚Ťelor ╚Öi nevoilor tale!

6
7

GARANȚIA DURABILITĂȚII și POST-GARANȚIE

Beneficiezi de garan╚Ťia Walton Electric de 25 ani pentru sistemele electrice de protec╚Ťie ├«nghe╚Ť pentru conducte, echipamente ╚Öi rezervoare exterioare. ├Än cei peste 20 ani de activitate ne├«ntrerupt─â am selectat cele mai performante sisteme de ├«nc─âlzire electric─â care ├«ntrunesc standardele noastre de calitate. De aceea, oferim ╚Öi post garan╚Ťie pentru toate produsele noastre de ├«nc─âlzire electric─â ├«n pardoseal─â, degivrare rampe ╚Öi alei, degivrare jgheaburi ╚Öi burlane ╚Öi protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pardoseli. Test─âm fiecare cablu electric, covor sau folie ├«nc─âlzitoare ├«nainte de a le livra ╚Öi oferim garan╚Ťia lucrului bine f─âcut.

Ce sunt sistemele electrice de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte?

Atunci c├ónd conductele, ╚Ťevile, cazanele, rezervoarele exterioare sau anumite echipamente sunt expuse la temperaturi foarte sc─âzute, exist─â un risc ridicat ca lichidul sau materialul fluid din interior s─â ├«nghe╚Ťe. ├Änghe╚Ťul se produce ├«n mod natural, nu doar din cauza vremii, dar ╚Öi ├«n anumite zone ne├«nc─âlzite aflate la interior sau zone unde trebuie men╚Ťinut─â o temperatur─â sc─âzut─â.

Ce se ├«nt├ómpl─â dac─â aceste ╚Ťevi, conducte sau rezervoare exterioare nu sunt izolate termic ╚Öi dac─â nu se folose╚Öte un sistem de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť?

C├ónd fluidul din interiorul acestor sisteme ├«nghea╚Ť─â, ├«╚Öi va m─âri volumul, for╚Ť├ónd sistemul de conducte sau bazine exterioare s─â cedeze. Acest fenomen se observ─â mai ales la ├«mbin─âri sau acolo unde exist─â vane sau robine╚Ťi.

├Än afar─â de cheltuielile cauzate de avarii, trebuie ╚Ťinut cont de faptul c─â sistemul nu va mai putea fi folosit ├«n scopul destinat p├ón─â la remedierea defec╚Ťiunilor, ceea ce va atrage alte pagube materiale semnificative.

Pentru a proteja conductele, ╚Ťevile ╚Öi rezervoarele exterioare de ├«nghe╚Ť, izola╚Ťiile termice tehnice (inclusiv sistemele de tip jacketing) nu sunt suficiente. Cea mai eficient─â ╚Öi mai sigur─â solu╚Ťie este reprezentat─â de sistemele electrice de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť prin cabluri ├«nc─âlzitoare.

Ce sunt sistemele de degivrare pentru conducte

Sistemele electrice formate din cabluri ├«nc─âlzitoare nu sunt folosite doar pentru a preveni ├«nghe╚Ťarea conductelor, ci ╚Öi pentru a men╚Ťine o temperatur─â necesar─â constant─â ├«n ╚Ťevi ╚Öi rezervoare de orice dimensiune, care sunt folosite ├«ntr-o multitudine de industrii, mai ales c─â, unele sisteme de conducte industriale transport─â fluide care coaguleaz─â la temperatura camerei.

Conductele ├«nso╚Ťite termic prin cabluri ├«nc─âlzitoare, pot men╚Ťine fluidul din interior la temperatura optim─â ├«n timp ce sunt transferate c─âtre diferite procese prin conducte. De asemenea, sistemul electric de cabluri ├«nc─âlzitoare poate reduce costurile de ├«nc─âlzire a rezervorului. Mai mult dec├ót at├ót, conductele exterioare nu mai trebuie ├«ngropate sub limita de ├«nghe╚Ť.

├Än concluzie, cablurile electrice ├«nc─âlzitoare sunt utilizate ├«n mod obi╚Önuit pentru a se asigura c─â temperatura lichidului sau a agentului termic din ╚Ťevi este men╚Ťinut─â la o valoare ambiental─â ├«n timpul condi╚Ťiilor de curgere statice, pentru a preveni coagularea sau cristalizarea. Sistemul electric de ├«nc─âlzire trebuie completat cu un sistem de izola╚Ťie termic─â (peste cablurile ├«nc─âlzitoare) ╚Öi o protec╚Ťie suplimentar─â ├«mpotriva ├«nghe╚Ťului, ├«n anumite aplica╚Ťii.

Pentru mai multe informa╚Ťii ne pute╚Ťi contacta complet├ónd formularul de contact

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, xcf, mpp. Limită maximă 25 Mo

Cum func╚Ťioneaz─â sistemele electrice de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte?

Sistemul electric proiectat de c─âtre echipa Walton Electric pentru fiecare aplica╚Ťie ├«n parte, poate fi influen╚Ťat de mai mul╚Ťi factori, precum:

 • dimensiunea sau diametrul conductei,
 • temperatura necesar─â lichidului transportat,
 • num─ârul  de flan╚Öe sau valve de pe traseul conductelor,
 • tipul de izola╚Ťie.
 • temperatura minim─â ambiental─â din exteriorul conductei
Cum functioneaza sistemul de degivrare conducte

Determinarea acestor factori va permite speciali╚Ötilor Walton Electric s─â identifice nivelul de energie electric─â necesar─â pentru proiectul t─âu, astfel ├«nc├ót s─â putem  dezvolta ╚Öi furniza cel mai eficient sistem de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte sau rezervoare exterioare.

Modul ├«n care se proiecteaz─â un sistem electric de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte, ╚Ťevi, echipamente sau rezervoare exterioare este complex, deoarece trebuie s─â ╚Ťin─â cont de o varietate mare de specifica╚Ťii, precum date ale temperaturii ├«n timp real, opera╚Ťiuni de back-up ├«n caz de defec╚Ťiune, notific─âri de tipul defec╚Ťiunilor sistemului, conectivitate wireless ╚Öamd.

Walton Electric poate furniza cabluri electrice de ├«nc─âlzire care men╚Ťin temperatura fluidul transportat chiar ╚Öi la temperaturi ambientale extreme de p├ón─â la -40 grade Celsius ├«n exteriorul conductelor, dar care rezist─â ╚Öi la temperaturi ├«nalte, de p├ón─â la 80 de grade Celsius. Sistemele Walton Electric sunt potrivite inclusiv ├«n medii industriale umede, corozive ╚Öi periculoase.

Sistemul electric de protec╚Ťie pentru conducte trebuie s─â fie dimensionat corespunz─âtor pentru fiecare aplica╚Ťie ├«n parte. Cablurile sunt disponibile la diferite puteri de func╚Ťionare pe metru liniar ╚Öi sunt proiectate s─â protejeze mai multe tipuri de conducte. Alte elemente ale sistemului de conducte precum supapele sau flan╚Öele , necesit─â cabluri suplimentare pentru a asigura compensarea pierderilor de c─âldur─â.

Pierderile de c─âldur─â se calculeaz─â ├«n func╚Ťie de grosimea ╚Öi de conductivitatea izola╚Ťiei, precum ╚Öi de diferen╚Ťa dintre temperatura ambiental─â ╚Öi cea a ╚Ťevii, dar  ╚Ťin├ónd cont ╚Öi de diametrul conductei. Echipa Walton Electric folose╚Öte programe speciale de proiectare pentru a gestiona toate aspectele proiectului, apoi verific─â manual toate detaliile, pentru a  ne asigura c─â nu exist─â erori sau lucruri omise ├«n faza ini╚Ťial─â de proiectare.

Adaptarea la nevoile fiec─ârui proiect ├«n parte este esen╚Ťial─â, ├«ntruc├ót, pentru temperaturi mai sc─âzute, se folosesc cabluri electrice mai flexibile, dar care rezist─â ╚Öi la temperaturi ├«nalte. Pentru men╚Ťinerea conductelor la temperaturi mai ridicate, se pot folosesc cabluri electrice de ├«nc─âlzire cu izola╚Ťie mineral─â.

Fa╚Ť─â de alte sisteme, cablurile electrice de ├«nc─âlzire folosite de Walton Electric  permit solu╚Ťii personalizate, care ├«ncorporeaz─â cutii de jonc╚Ťiune, termostate, accesorii de montaj ╚Öi solu╚Ťii de monitorizare a func╚Ťion─ârii sistemului. Toate sistemele noastre electrice de protec╚Ťie pentru conducte sunt compuse din elemente durabile, folosind tehnologie de ultim─â genera╚Ťie furnizat─â de Thermo Floor, partenerii no╚Ötri din Norvegia.

├Än timp ce majoritatea sistemelor electrice de protec╚Ťie pentru ╚Ťevi sunt aplicate pe conductele deja existente, sistemele Walton pot fi disponibile ╚Öi ├«n pachete de tuburi pre-instalate care dau randament ├«n orice condi╚Ťii de mediu ambient dar ╚Öi cu mai multe tipuri de materiale izolante.

Cablurile de ├«nc─âlzire autoreglabile au ├«n compunere doi conductori de cupru separa╚Ťi printr-o matrice polimeric─â, care se dilat─â sau se contract─â odat─â cu evelo╚Ťia temperaturii la care se afl─â.

ATEN╚ÜIE! ├Än privin╚Ťa cablului ├«nc─âlzitor autoreglabil exist─â o informa╚Ťie fals─â, foarte des ├«nt├ólnit─â ├«n mediul online ╚Öi offline, ╚Öi anume, c─â unele tipuri de cabluri autoreglabile nu au nevoie de termostat. Prefixul ÔÇťautoÔÇŁ nu ├«nseamn─â c─â acest tip de cablu porne╚Öte ╚Öi se opre╚Öte singur! Denumirea vine de la faptul c─â acest tip de cablu ├«╚Öi modific─â rezisten╚Ťa intern─â ├«n func╚Ťie de temperatura la care se afl─â. Dac─â este l─âsat sub tensiune, acesta va r─âm├óne ├«n func╚Ťiune ╚Öi vara (singurele care fac excep╚Ťie sunt cablurile autoreglabile care au termostat fix integrat la cap─âtul de alimentare ╚Öi care sunt livrate la dimensiuni standard). Func╚Ťionarea permanent─â ├«i poate afecta durata de via╚Ťa, deoarece structura sa, care se contract─â ╚Öi se dilat─â este mai predispus─â la uzur─â, iar ├«n 2-3 ani poate deveni inactiv.

A╚Öadar, de ce sunt necesare cablurile electrice de ├«nc─âlzire autoreglabile? Deoarece acestea regleaz─â automat puterea folosit─â ├«n func╚Ťie de temperaturile de lucru.

Cablurile sunt fixate pe ╚Ťevi ├«n mod liniar sau spiralat ╚Öi conectate la termostate cu senzor fir de temperatur─â. ├Än func╚Ťie de diametrul conductei ╚Öi implicit de puterea necesar─â pe metru liniar, exist─â mai multe tipuri de instal─âri: instalare paralel─â, ├«nf─â╚Öurare la pas constant sau bucl─â. Instalarea se realizeaz─â pe tot traseul de conduct─â, inclusiv pe componentele acesteia (vane; robine╚Ťi). Tipul cablului ├«nc─âlzitor se stabile╚Öte ├«n func╚Ťie de puterea total─â necesar─â dar ╚Öi de modul de instalare.

Instalarea cablului de ├«nc─âlzire pe ╚Ťevi ╚Öi conducte care necesit─â un singur fir ├«nc─âlzitor este cel mai simplu tip de instalare ╚Öi este ideal pentru ╚Ťevi cu diametru mai mic de 100 mm. Se trece cablul de ├«nc─âlzire de-a lungul fundului ╚Ťevii, ├«n linie dreapt─â, pe jum─âtatea inferioar─â, pe pozi╚Ťiile orei 6.

Se ata╚Öeaz─â cablul de ├«nc─âlzire ├«ncercuind conducta cu o bucat─â de fibr─â de sticl─â , band─â textil─â poliuretanic─â sau band─â adeziv─â de aluminiu, f─âr─â a l─âsa goluri de aer ├«ntre cablu ╚Öi ╚Ťeav─â. C├ónd se ata╚Öeaz─â cablul electric de ├«nc─âlzire pe o conduct─â, nu se utilizeaz─â band─â metalic─â sau s├órm─â. Cablul se ata╚Öeaz─â utiliz├ónd doar band─â de fixare adecvat─â ╚Öi leg─âturi de cabluri din plastic.

Op╚Ťiunea de instalare a cablului electric de ├«nc─âlzire pentru conducte ├«n spiral─â este folosit─â pentru conductele cu diametrul mai mare de 100mm. Pur ╚Öi simplu cablul electric se ├«nf─â╚Öoar─â ├«n jurul ╚Ťevii, pe toat─â lungimea acesteia, cre├óndu-se c├óte o bucl─â la fiecare 2-3 metri. Pentru a determina lungimea buclei, se folose╚Öte un sistem de calcul specific.

Cablul este ata╚Öat de ╚Ťeav─â prin ├«nf─â╚Öurarea conductei cu o band─â adeziv─â din fibr─â de sticl─â, la intervale de 30 cm, f─âr─â a l─âsa goluri mari de aer ├«ntre cablu ╚Öi conduct─â. Dac─â exist─â lungime de cablu r─âmas la cap─âtul conductei se poate dubla ├«napoi de-a lungul acesteia, surplusul de cablu ├«nc─âlzitor.

Urm─âtorul pas ╚Ťine de instalarea izola╚Ťiei termice, deoarece sistemele electrice de ├«nc─âlzire ╚Öi protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte nu exclud utilizarea sistemului de izola╚Ťie termic─â. C├ónd nu este montat─â izola╚Ťia termic─â (peste cablurile ├«nc─âlzitoare), toat─â c─âldura generat─â de cablurile electrice ├«nc─âlzitoare se disip─â ├«n aer.

´áĚ

Componen╚Ťa sistemului

Sistemul poate fi realizat cu mai multe tipuri de cablu încălzitor, dar cel mai utilizat și recomandat este cablul încălzitor autoreglabil.

Materiale folosite:

 • Cablu ├«nc─âlzitor
 • Termostat cu senzor fir de temperatur─â
 • Accesorii de montaj
 • Trasee de alimentare pentru energie electric─â
 • Tablou electric de for╚Ť─â ╚Öi comand─â

Pentru alegerea unui sistem electric de ├«nc─âlzire ╚Öi protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť pentru conducte ╚Öi rezervoare exterioare, adaptat cerin╚Ťelor proiectului t─âu, beneficiezi de consultan╚Ťa ╚Öi expertiza echipei Walton Electric. Toate sistemele noastre de protec╚Ťie la ├«nghe╚Ť sunt compuse doar din componente durabile, produse de Thermo Floor, partenerii no╚Ötri din Norvegia, pentru care oferim garan╚Ťie ╚Öi post-garan╚Ťie.

´âž

Puterea instalat─â

Puterea necesar─â instalat─â se calculeaz─â ├«n func╚Ťie de urm─âtorii factori:

 • Tipul fluidului
 • Diametrul ╚Öi materialul conductei
 • Grosimea ╚Öi tipul izola╚Ťiei termice
 • Temperatura necesar─â a fi men╚Ťinut─â (├«n cazul protec╚Ťiei la ├«nghe╚Ť aceasta este de +5┬░C)
 • Temperatura minim─â ambiental─â

Fiind vorba de mai mul╚Ťi factori care trebuiesc lua╚Ťi ├«n considerare, exist─â standarde  fixe, calcule de referin╚Ť─â ╚Öi programe speciale care determin─â puterea necesar─â corect─â. Pentru detalii suplimentare v─â rug─âm s─â apela╚Ťi la unul dintre speciali╚Ötii Walton Electric!

´Ťú

Instalarea sistemului

├Än func╚Ťie de diametrul conductei ╚Öi implicit de puterea necesar─â poe metrul liniar, exist─â mai multe tipuri de instal─âri.

 • Paralel cu generatoarea ( unul sau mai multe cabluri ├«nc─âlzitoare ├«n paralel)
 • ├Änf─â╚Öurat la un pas constant
 • Bucl─â

Instalarea se face pe tot traseul de conduct─â inclusiv pe componentele acesteia (vane; robine╚Ťi)

Tipul cablului ├«nc─âlzitor se stabile╚Öte ├«n func╚Ťie de puterea total─â necesar─â dar ╚Öi de modul de instalare.

Pentru mai multe informa╚Ťii ne pute╚Ťi contacta complet├ónd formularul de contact

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, xcf, mpp. Limită maximă 25 Mo