Sisteme de protecție la îngheț
WALTON ELECTRIC
16 ani experiență în domeniu
Sisteme importate din Norvegia
Tehnologie modernă
Standard ridicat de calitate
GARANȚIE 15 ANI
Fenomenul de îngheț produs fluidului aflat în interiorul conductelor face ca acesta să-și mărească volumul. Acest lucru face ca sistemul de conducte sau bazine exterioare să cedeze în special la îmbinări sau unde există vane sau robineți.
Pe lângă conductele exterioare și cele aflate în spații închise și ne încălzite pot fi afectate.
Sistemul de protecție la îngheț, cunoscut și sub numele de “pipe heat tracing” asigură temperatura necesară la nivelul conductelor și elimină toate problemele cauzate de procesul de îngheț.
Sistemele de însoțire a conductelor nu exclud utilizarea sistemului de izolație termică. Dacă nu este montată izolația termică (peste cablurile încălzitoare), toată căldura generată de cablu se disipă în aer.
Cu ajutorul cablurilor încălzitoare se pot asigura:
- protecția împotriva înghețului (menținere la +5°C)
- menținerea la o temperatură specifica. Anumite fluide trebuiesc menținute la o temperatură mai ridicată pentru a nu coagula sau cristaliza ( de ex. trebuiesc menținute la 20°C


Pot fi protejate la îngheț mai multe tipuri de lichide, nu doar apa
Pot fi instalate pe orice tip de conductă (metal sau mase plastice)
Se pot folosi pentru diferite destinații ale conductelor (apă potabilă; canalizare; pluviale; de condens; de drenaj; hidranți; sisteme de splinkere)
Permit traversarea conductelor prin zone expuse înghețului
Conductele exterioare nu mai trebuiesc îngropate sub limita de îngheț
Reduce costurile cu mentenanța sistemului de conducte
Sistemul poate fi realizat cu mai multe tipuri de cablu încălzitor, dar cel mai utilizat și recomandat este cablul încălzitor autoreglabil.
Materiale folosite:
- Cablu încalzitor
- Termostat cu senzor fir de temperatură
- Accesorii de montaj
- Trasee de alimentare cu energie electrică
- Tablou electric de forță și comandă
Tipul fluidului
Diametrul și materialul conductei
Grosimea și tipul izolației termice
Temperatura necesară a fi menținută (în cazul protecției la îngheț aceasta este de +5°C)
Temperatura minimă ambientală
Fiind vorba de mai mulți factori ce trebuiesc luați în calcul, există tabele cu calcule de referință și soft-uri speciale care determină puterea necesară corectă. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să apelați la unul dintre specialiștii noștri accesând secțiunea de contact.
În funcție de diametrul conductei și implicit de puterea necesară poe metrul liniar, există mai multe tipuri de instalări.
- Paralel cu generatoarea ( unul sau mai multe cabluri încălzitoare în paralel)
- Înfășurat la un pas constant
- Buclă
Instalarea se face pe tot traseul de conductă inclusiv pe componentele acesteia (vane; robineți)
Tipul cablului încălzitor se stabilește în funcție de puterea totală necesară dar și de modul de instalare.
FOARTE IMPORTANT!
În privința cablului încălzitor autoreglabil există o informație falsă transmisă de majoritatea celor care realizează astfel de sisteme, cum că pentru cablul autoreglabil nu este nevoie de termostat. Pe baza cuvântului “auto” ei susțin că acest tip de cablu pornește și se oprește singur. FALS. Denumirea vine de la faptul că acest tip de cablu își modifică rezistența internă în funcție de temperatura la care se află. Dacă este lăsat sub tensiune, el este în funcțiune și vara (singurele care fac excepție sunt cablurile autoreglabile care au termostat fix integrat la capătul de alimentare și care sunt livrate la dimensiuni standard). Funcționarea permanentă îi poate afecta durata de viața, deoarece structura lui care se contractă și se dilată este predispusă la îmbătrânire, iar în 2-3 ani poate deveni inactiv. Pentru mai multe informații citește descrierea acestui tip de cablu încălzitor.
Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.