Sistem degivrare acoperiș, jgheaburi și burlane
Tehnologie Norvegiană 🇳🇴
Garanție 25 ANI
Fără scurgeri de apă sau infiltrații prin acoperiș, cauzate de gheață și zăpadă
Topește automat gheața de pe acoperiș, din jgheaburi și burlane
Elimină riscul formării “dopurilor” de gheață și a țurțurilor
Garanție de 25 de ani, durată mare de viață
De ce să alegi un sistem de degivrare pentru acoperiș?
ECONOMISEȘTI BANI ȘI TIMP PE TERMEN LUNG
Sistemele electrice de degivrare reprezintă cea mai rentabilă metodă de îndepărtare automată a zăpezii și a stratului de gheață de pe acoperișuri, din zona jgheaburilor și a burlanelor. Acestea detectează și topesc zăpada și gheața, creând o cale pentru scurgerea corectă a apei, evitându-se astfel orice potențială problemă și daună. În plus, nu mai există pierderi de căldură din cauza izolației compromise și nu mai apare riscul formării de țurțuri periculoși pentru trecători.
DEGIVRARE FĂRĂ COSTURI DE MENTENANȚĂ
Cablurile norvegiene instalate de echipa Walton Electric sunt proiectate și fabricate pentru a rezista expunerii la lumina soarelui, umezelii și impactului, asigurând un sistem de degivrare eficient pe termen lung. Dacă pentru unele cabluri este nevoie să se scoată instalația primăvara, în cazul sistemelor de degivrare Walton Electric nu este nevoie să faceți acest lucru. Sistemul este foarte bine prins cu niște cleme puternice și durabile, iar cablurile rămân la locul lor ani și ani și, practic, nu necesită întreținere.
SISTEM DE DEGIVRARE FLEXIBIL - INSTALARE RAPIDĂ
Datorită elementelor ușoare și flexibile, sistemele de degivrare nu sunt deloc greu de instalat. Cablurile de topire a zăpezii și gheții pot fi instalate cu ușurință, pot lua forme diferite, pentru a asigura indiferent de condițiile meteo, un canal de drenaj pentru apa acumulată pe acoperiș.
Ai mereu la dispoziție echipa Walton Electric care îți oferă servicii de montaj oriunde în țară. Cu toate acestea, dacă alegi un montaj în regie proprie, echipa noastră a pregătit un ghid complet de instalare (pas cu pas), dar îți oferim și informații personalizate cum ar fi planuri de amplasare a sistemului, la scara, in format CAD. În plus, beneficiezi și de suportul nostru telefonic pentru a-ți putea monta corect și rapid propriul sistem de degivrare.
Respectând instrucțiunile noastre, vei obține exact rezultatele așteptate. Este obligatoriu însă ca sistemul să fie conectat la sursa de energie doar de către un electrician autorizat!
GARANȚIA DURABILITĂȚII și POST-GARANȚIE
eneficiezi de garanția Walton Electric de 25 ani pentru sistemele electrice de degivrare. În cei peste 17 ani de activitate neîntreruptă am selectat cele mai performante sisteme de încălzire electrică care întrunesc standardele noastre de calitate. De aceea oferim și post garanție pentru toate produsele noastre de încălzire electrică în pardoseală, degivrare și protecție la îngheț. Testăm fiecare cablu electric, covor sau folie încălzitoare înainte de a le livra și oferim garanția lucrului bine făcut.
De asemenea, toți clienții noștri beneficiază gratuit de asistență tehnică și servicii de proiectare personalizată, pentru a ne asigura că îți oferim un proiect care va corespunde cu adevărat cerințelor și nevoilor tale.
De ce ai nevoie de un sistem de degivrare pe acoperiș, jgheaburi și burlane?
În timpul iernii, zăpada acumulată pe acoperiș începe să se topească. Cu toate acestea, înainte ca zăpada topită să se scurgă de pe acoperiș, aceasta îngheță din nou, chiar lângă margine, peste streașină. După cicluri repetate de îngheț-dezgheț se formează o barieră groasă de gheață de-a lungul acoperișului.
Odată ce acest baraj s-a format, orice zăpadă care se depune și apoi se topește pe acoperiș se adună în spatele blocului de gheață. În cele din urmă, apa care nu are pe unde să se scurgă și care se acumulează pe acoperiș, va începe să sape în structura acestuia, provocând scurgeri și, în multe cazuri, daune extinse.
Mai mult decât atât, aceste mici baraje de gheață pot provoca și alte daune casei tale. Cele pe care proprietarii de case le vor observa rapid includ:
- Infiltrații și scurgeri la acoperiș,
- Destabilizarea țiglelor de pe acoperiș,
- Jgheaburi rupte sau deteriorate.
Pe lângă acestea, există multe alte daune pe care este posibil să nu le observi până nu trece ceva timp, cum ar fi:
- Tavane pătate sau deformate
- Vopsea care începe să se umfle sau să se decojească
- Pardoseli deformate
- Izolație umedă
În cazul instituțiilor publice, a spațiilor comerciale, industriale, dar și a celor rezidențiale, sistemele electrice de degivrare previn și formarea țurțurilor care se pot rupe și reprezintă un real pericol pentru trecători.
În afară de toate aceste daune fizice aduse proprietății, vei vedea și alte efecte negative. În primul rând, vei observa că factura pentru încălzire continuă să crească. Deoarece acoperișul eliberează căldura din cauza izolației compromise, vei începe să plătești mai mult pentru a menține aceeași cantitate de căldură în casa ta. În al doilea rând, dăunătorii nedoriți precum insectele, șoarecii, dar și mucegaiul se dezvoltă și se înmulțesc în locurile întunecate și umede, dar și greu accesibile.
Sistemele de degivrare Walton Electric funcționează în mod automat. Ceea ce înseamnă că vor detecta ninsoarea și te vor scăpa de orice potențială problemă, creând o cale pentru scurgerea corectă a apei și evitând potențialele daune. Pot fi utilizate cu aproape orice material de acoperiș.
Integritatea unui sistem de degivrare electric pentru acoperișuri, burlane și jgheaburi depinde și de calitatea sistemului în sine, dar și de cât de bine este instalat. Un sistem de degivrare proiectat și instalat în mod necorespunzător ar putea avea ca rezultat un sistem care să nu funcționeze conform cerințelor, așadar este important să faci alegerea potrivită pentru proiectul tău!
Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact
Ce sunt sistemele electrice de degivrare pentru acoperiș, jgheaburi și burlane?
Umflarea vopselei de pe acoperiș, mucegai, afectarea tavanului, acoperișului și pereților și chiar probleme structurale, sunt doar câteva dintre efectele potențial dezastruoase ale acumulărilor de gheață de pe jgheaburi, burlane, dolii și acoperișuri. Foarte puțini știu că zăpada și gheața acumulată pe jgheaburi, burlane și structurile de acoperiș par total inofensive înainte de a provoca daune.
Sistemele de degivrare Walton Electric reprezintă cea mai sigură, mai confortabilă și mai fiabilă soluție pentru îndepărtarea gheții care se formează în zona jgheaburilor și burlanelor, fiind mai mult decât utile și în alte locuri de pe acoperiș, în care zăpada se acumulează și îngheață. Cum majoritatea acoperișurilor pot susține până la 27-30 de kg per metru pătrat de zăpadă, înainte să se instaleze riscul de prăbușire, sistemele de degivrare sunt mai mult decât necesare pentru protejarea căminului tău, a sediului afacerii tale și a oricărui tip de clădire.
Cablurile electrice de degivrare funcționează în cazul unei varietăți mari de tipuri de acoperișuri, inclusiv pentru structurile de acoperiș metalice. Sistemele electrice de degivrare vor asigura – fără a fi nevoie de intervenția ta – menținerea unei căi continue pentru topirea zăpezii și a gheții, împiedicând acumularea acestora.
Mai mult decât atât, sunt perfect adaptate pentru degivrarea acoperișului și/sau a jgheaburilor, având o putere constantă sau autoreglabilă. Cablurile încălzitoare norvegiene de la Walton Electric cu autoreglare vor crește sau micșora puterea de încălzire, ca răspuns la condițiile atmosferice de afară. Mai mult decât atât, sunt și eficiente energetic (au un consum de 15-25 wați pe metru liniar).
Experții recomandă întotdeauna instalarea cablurilor de-a lungul liniei acoperișului, a jgheaburilor și a tuturor canalelor de coborâre, pentru a preveni blocarea gheții. Încălzirea tuturor acestor zone va menține apa care curge departe de structură și îți pune la adăpost căminul, afacerea sau investiția, întrucât daunele cauzate de gheață sau zăpadă sunt substanțial mai scumpe față de un sistem complet de degivrare.
Cum funcționează sistemele electrice de degivrare pentru jgheaburi și burlaneWalton Electric?
Cablurile de încălzire sunt construite cu un element de rezistență dependent de temperatură (termo-polimer) între doi conductori de cupru paraleli. În momentul în care cablul de încălzire este conectat la sursa de alimentare, curentul curge prin termo-polimer, care se încălzește. Când elementul este încălzit, crește și valoarea rezistenței. Rezultatul este că atât consumul de energie, cât și căldura radiată vor scădea, ceea ce reprezintă efectul de autolimitare. Reglarea efectului are loc oriunde la nivelul cablului și se adaptează în funcție de temperatura din jurul acestuia.
Mai simplu, cablul electric își reglează inteligent puterea de încălzire, pe tot parcursul traseului său, în funcție de temperatură, ceea ce se traduce prin randament și eficiență din punct de vedere al consumului de electricitate. Sistemele de degivrare Walton sunt potrivite atât pentru case și construcții rezidențiale, dar și pentru unitățile comerciale și de producție și siturile industriale, pentru acoperișuri metalice și nemetalice, burlane și jgheaburi.
De asemenea, toate cablurile folosite de Walton Electric au protecție UV. În cazul în care cablurile sistemului de degivrare nu beneficiază de această protecție, iar mantaua exterioară nu are tratament UV, există riscul ca în câțiva ani de utilizare, razele soarelui să deterioreze cablul încălzitor. Lipsa tratamentului UV înseamnă un timp redus de utilizare, costuri mai mari pe termen lung și mai multă bătaie de cap.
Sistemele de încălzire electrice de degivrare sunt conectate la un controler inteligent care poate fi programat să funcționeze în mod automat. În timp ce acesta monitorizează umezeala, temperatura și precipitațiile, centrul de control va porni sistemul pentru a încălzi suprafața și a evita acumularea de gheață. Mai există și varianta sistemului cu senzor doar de temperatură, dar care necesită și o acționare manuală. Acestea s-ar putea să nu țină pasul cu ninsoarea, mai ales dacă este activat mai târziu. Pe de altă parte, cel cu controler automat se activează singur, pe baza senzorilor și chiar a prognozei meteo.
Pentru realizarea unor sisteme de degivrare se folosesc următoarele tipuri de materiale și echipamente:
Cabluri încălzitoare de putere constantă;
Cabluri încălzitoare autoreglabile;
Termostate cu senzori de temperatură sau senzor dual de umiditate și temperatură;
Accesorii de montaj;
Trasee de alimentare;
Tablou electric de forță și comandă.
Pentru alegerea unui sistem electric de degivrare adaptat cerințelor proiectului tău, beneficiezi de consultanța și expertiza echipei Walton Electric. Toate sistemele noastre de degivrare sunt compuse din elemente durabile, de tehnologie de ultimă generație, de la Thermo Floor, partenerii noștri din Norvegia.
Cum sunt instalate sistemele electrice de degivrare pentru acoperiș, jgheaburi și burlane?
Primul pas pentru instalarea cablurilor pentru acoperiș este stabilirea unui design, apoi stabilirea unui punct de pornire al sistemului, localizând amplasarea dorită a conexiunilor electrice exterioare sau a cutiei de joncțiune către tabloul electric. De asemenea, trebuie evitate zonele cu trafic intens, ferestrele, ușile sau alte obiecte care pot obstrucționa calea cablurilor.
În cazul jgheaburilor, gheața se poate acumula în interior, dar și pe marginea acoperișului. Pentru a menține o cale continuă pentru scurgerea apei, specialiștii Walton Electric proiectează sistemul de cabluri folosind traseu dublu de cablu încălzitor pentru jgheaburi standard de pana la 110 mm și burlane cu diametrul de 80 mm.
Pentru burlane, unde gheața poate forma un dop care împiedică scurgerea apei, recomandăm acele modele care rulează cablul de încălzire în interiorul canalului ascendent și apoi se întorc pe canalul descendent. În cazul în care burlanele se termină sub pământ, proiectanții Walton Electric vor extinde cablul de încălzire într-o zonă încălzită sau sub linia de îngheț.
Dacă este vorba despre dolii, unde se întâlnesc două pante diferite și gheața are tendința să se acumuleze între ele, pentru a ne asigura că acest lucru nu se întâmplă, creăm un design special, care asigură o scurgere dublă a apei. Cablul electric de încălzire trebuie să se extindă în jgheab pentru a preveni formarea vreunui baraj de gheață care ar împiedica scurgerea apei de pe acoperiș.
Calcularea puterii instalate se face pe baza unei analize ce implică mai mulți factori. Printre aceștia, se iau în calcul condițiile meteo locale, altitudinea la care se află imobilul, tipul și dimensiunile jgheaburilor și burlanelor și volumul de precipitații.
Puterea instalată pentru jgheaburi și burlane de dimensiuni uzuale ( cu diametrul de până la 110mm) trebuie să fie de până la 35 W/metrul de jgheab sau burlan. Această putere este recomandat să fie compusă din 2 cabluri încălzitoare instalate în paralel.
Toate detaliile tehnice se stabilesc în funcție de fiecare proiect în parte. În urma unei discuții cu experții Walton, se proiectează traseul și se stabilesc exact zonele pe care trebuie instalate cablurile încălzitoare. În cele mai multe dintre cazuri, instalarea doar în jgheaburi și burlane este suficientă pentru a elimina toate problemele, dar în funcție de forma și înclinarea acoperișului, zăpada acumulată pe marginea exterioară a acestuia poate reprezenta de asemenea un pericol. În această situație se recomandă formarea unui covoraș încălzitor la baza inferioară a acoperișului.
IMPORTANT!
Sistemul de degivrare nu are rolul de a împiedica alunecarea stratului gros de zăpadă. Întotdeauna recomandăm instalarea și parazăpezilor pe acoperiș.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact
Întrebări frecvente
Ce se poate întâmpla când instalez un sistem electric de degivrare doar pe acoperiș și nu și pentru jgheaburi și burlane?
De foarte multe ori, proprietarii pot alege să investească doar pentru a degivra acoperișul, dar nu și jgheaburile și burlanele de scurgere, în ideea că zăpada proaspăt topită de pe acoperiș va curge fără probleme. Însă, nu tot timpul acest lucru funcționează, ci zăpada proaspăt transformată în apă va curge, dar în timp ce curge prin burlan aceasta își schimbă temperatura rapid și devine din nou gheață. Prin urmare, este esențial să existe un sistem complet funcțional, care asigură scurgerea apei în afara clădirii.
Pe ce tipuri de acoperiș funcționează sistemele de degivrare?
Cablurile electrice de proveniență norvegiană instalate de către Walton Electric sunt cu autoreglare sau putere constanta și pot fi utilizate pe aproape orice tip de acoperiș folosit în mod obișnuit, deși este indicată verificarea ghidului oferit de producător.
Cum estimez lungimea necesară pentru cablurile electrice de încălzire?
Lungimea cablului necesară depinde de dimensiunile și zonele acoperișului care trebuie să fie acoperite (acoperișul cu jgheab, burlane, dolii și/sau ferestre verticale).
Ai la dispoziție echipa Walton Electric care îți oferă GRATUIT proiectarea întregului sistem de degivrare. Sună-ne la 0742042043 sau scrie-ne pe office@walton.ro!
Pot instala un sistem de degivrare pe acoperiș, jgheaburi sau burlane pe care există deja zăpadă și gheață?
Nu se recomandă instalarea unui sistem electric de degivrare pentru îndepărtarea barajelor de gheață care s-au format deja sau în scopul curățării acoperișului de gheața și zăpada existente.
Cablurile electrice de degivrare pot să rămână pe acoperiș tot timpul anului?
Sistemele electrice de degivrare instalate de către echipa Walton Electric sunt rezistente la raze UV, sunt asistate de termostat cu senzori de umiditate și temperatură, ceea ce înseamnă că nu funcționează decât în caz de nevoie și nu se supraîncălzesc. Pot fi lăsate pe acoperiș tot timpul anului, indiferent de condițiile meteo. Fac față cu brio la condiții severe, precum vijelii, viscol, temperaturi scăzute sau ploi torențiale.