Sisteme de degivrare

Degivrare jgheaburi și burlane

WALTON ELECTRIC

16 ani experiență în domeniu

Sisteme importate din Norvegia

Tehnologie modernă

Standard ridicat de calitate

GARANȚIE 15 ANI

Acumulările de gheață sau zăpadă din jgheaburi, dolii sau chiar de pe acoperișul propriu-zis, pot crea probleme și riscuri mari. Printre acestea sunt: pagube materiale ale structurii acoperișului; accidentări și pagube apărute în urma căderii țurțurilor; infiltrații de apă în interior; deteriorarea fațadelor clădirilor etc.
Cauze

Principalele fenomene de acumulare a gheții sau a zăpezii pe structura acoperișurilor sunt:
• După expunerea la soare din timpul zilei, stratul de zăpadă de pe acoperiș se topește și produce apă. Această apă ajunge în sistemul de drenaj, iar pe perioada nopții începe sa înghețe treptat. Se formează astfel un “dop” de gheață care nu permite drenarea apei care se formează în următoarea zi. Astfel apa refulează și produce țurțuri foarte mari și periculoși.
• Formele diverse pe care le pot descrie acoperișurile, pot duce la acumularea unor cantități mari de zăpadă în dolii. În funcție de înclinație sau unghiul de îmbinare, dar și în funcție de direcția vântului atunci când ninge (viscol), doliile pot acumula cantități importante de zăpadă, ceea ce ar reprezenta o sarcină în plus de susținut pentru structura acoperișului

Prin instalarea unui sistem de degivrare electrică pentru jgheaburi și burlane, toate problemele cauzate de zăpadă și gheață vor dispărea.

Sistemele pot fi instalate pentru orice tip sau structură de acoperiș.

Degivrare jgheaburi si burlane
Alegerea sistemului

Pentru realizarea unui astfel de sistem se folosesc următoarele tipuri de materiale și echipamente:
• Cabluri încălzitoare de putere constantă;
• Cabluri încălzitoare autoreglabile;
• Termostate cu senzori de temperatură sau senzor dual de umiditate și temperatură;
• Accesorii de montaj;
• Trasee de alimentare;
• Tablou electric de forță și comandă.

Foarte important în alegerea sistemului este ca tipul de cablu încălzitor să fie protejat UV. Dacă mantaua exterioară nu are tratament UV, există riscul ca în câțiva ani de utilizare, razele soarelui să deterioreze cablul încălzitor și acesta să trebuiască a fi înlocuit.
Toate cablurile folosite de Walton Electric au protecție UV.

Puterea instalată
Calcularea puterii instalate se face pe baza unei analize ce implică mai mulți factori. Printre aceștia: condițiile meteo locale; altitudinea la care se află imobilul; tipul și dimensiunile jgheaburilor și burlanelor; volumul de precipitații.

Puterea instalată pentru jgheaburi și burlane de dimensiuni uzuale ( cu diametrul de până la 150mm ) trebuie să fie de până la 35 W / metrul de jgheab sau burlan. Această putere este recomandat să fie compusă din 2 cabluri încălzitoare instalate în paralel.

Aspecte constructive
În urma unui consult cu experții Walton, se stabilesc exact zonele pe care trebuie instalate cablurile încălzitoare. În cele mai multe dintre cazuri, instalarea doar în jgheaburi și burlane este suficientă pentru a elimina toate problemele, dar în funcție de forma și înclinarea acoperișului, zăpada acumulată pe marginea exterioară a acestuia poate reprezenta de asemenea un pericol. În această situație se recomandă formarea unui covoraș încălzitor la baza inferioară a acoperișului.

IMPORTANT!

Sistemul de degivrare nu are rolul de a împiedica alunecarea stratului gros de zăpadă. Întotdeauna vă recomandăm să instalați și parazăpezi pe acoperiș.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.