Încălzire electrică în pardoseală

Deoarece viitorul energetic este ELECTRIC! 

WALTON ELECTRIC

16 ani experiență în domeniu

Sisteme importate din Norvegia

Tehnologie modernă

Standard ridicat de calitate

GARANȚIE 15 ANI

Casa ta poate fi mai caldă, mai confortabilă și mai primitoare cu un sistem extrem de simplu – încălzire electrică în pardoseală.

Vei putea să pășești desculț, să lași copiii să se joace liniștiți sau să te simți pur și simplu mai relaxat, datorită inserțiilor termice din podea.

Există două modalități prin care se poate realiza acest proces: cu sisteme hidronice sau cu sisteme electrice.

Noi, la Walton, după 16 ani de experiență, am descoperit că sistemele electrice sunt cea mai bună opțiune pentru încălzirea prin pardoseală a clienților noștri – așa că asta îți oferim și ție.

În plus, poți opta ca această variantă de încălzire să fie unică sau complementară. Adică poate fi unica sursă de încălzire din cameră sau poate veni în completarea caloriferelor deja existente – tu alegi!

Concret, pentru a implementa încălzire electrică în pardoseală în casa ta, ai o multitudine de opțiuni din care să alegi. Printre ele se află:

Nu-ți face griji – noi te vom consulta în legătură cu cea mai eficientă și înțeleaptă alegere pentru încălzire electrică în pardoseală în casa ta.

Straturi sistem de incalzire electrica in pardoseala

Sistemul electric de încălzire în pardoseală reprezintă soluția ideală pentru casă, birou sau spații comerciale. Caracterizată în câteva cuvinte, încălzirea în pardoseală este: EFICIENTĂ, ECONOMICĂ, ECOLOGICĂ și SIGURĂ.

NU OCUPĂ SPAȚIU. SURSĂ INVIZIBILĂ DE CĂLDURĂ.
Deși este cel mai mare sistem de încălzire, fiind instalat pe toată suprafața camerei, el nu ocupă spațiu. Elementele încălzitoare sunt încastrate în structura pardoselii, oferindu-ți mai multe opțiuni pentru designul interior. Astfel, poți spune adio loviturilor involuntare în radiatoare, calorifere, conducte de apă sau de gaz.
DISTRIBUȚIE UNIFORMĂ PE TOATĂ SUPRAFAȚA CAMEREI.
Datorită faptului că toată pardoseala este încălzită la o temperatură constantă, distribuția căldurii pe orizontală va fi uniformă în tot spațiul locuit..
SIGURANȚĂ ȘI SĂNĂTATE ÎN EXPLOATARE.
Încălzirea electrică prin pardoseală este încastrată în podea și nu permite interacțiunea directă a utilizatorului. Astfel, poți sta liniștit – nu vei fi niciodată expus la temperaturi ridicate, scurgeri, inundații sau explozii.
Mai mult, sistemul conține numeroase metode de prevenire a pericolelor, așadar riscul de electrocutare este eliminat complet. Nu în ultimul rând, nu folosește substanțe toxice. În alte cuvinte, este cel mai sigur sistem pentru tine și familia ta.
Nu are elemente care să ajungă la temperaturi ridicate – deci, poți să-ți iei adio de la senzația de aer uscat. În plus, funcționează silențios.
Mai puțin praf în spațiul locuit – persoanele cu alergii pot respira cu ușurință, în sfârșit! Încălzirea electrică prin pardoseală nu ajută aerul să circule atât de mult încât să mobilizeze particulele de praf. Prin urmare, ai toate beneficiile unei camere bine încălzite, fără dezavantajele prafului în aer.
CONFORT TERMIC SUPERIOR.

Sistemele clasice de încălzire au un mare dezavantaj – consumă multă energie pentru a crea îndeajuns de multă căldură, însă ea rămâne adesea în tavan. Cu încălzirea electrică prin pardoseală, tot consumul energetic se duce unde ai tu nevoie – la nivelul picioarelor, și, ulterior, în tot restul corpului.

Cât despre confortul termic – acesta este asociat cu temperatura mediului ambient în care se află organismul nostru.
Senzația de confort termic este dată, de fapt, de echilibrul termic în care se află corpul. De exemplu, dacă la nivelul capului avem o temperatură de 20 – 23° C, putem spune că ne aflăm în confort termic. Nu același lucru putem spune despre senzația pe care o avem la nivelul picioarelor – unde observăm o temperatură de 17 – 18° C.
Pentru că zona picioarelor este mai sensibilă, ar fi ideal să beneficieze de aceeași temperatură, dacă nu chiar mai ridicată. O temperatură scăzută la nivelul picioarelor ne aduce senzația de disconfort termic. Problemă complet eliminată cu ajutorul sistemului de încălzire electrică în pardoseală – picioarele tale (bine încălzite), îți vor mulțumi!

Eficiență energetică. Randament ridicat
Randamentul oricărui sistem de încălzire se stabilește în funcție de conversia de energie pe care o face. În alte cuvinte, câte resurse e nevoie să consumăm (electricitate, gaz, lemn, cărbune etc) pentru a obține căldură.
La sistemele tradiționale, energia obținută se va poziționa în partea de sus a camerei, iar pentru a compensa deficitul și pentru a produce o temperatură de confort la jumătatea camerei, sistemul trebuie sa consume un surplus de energie.
La încălzirea în pardoseală, prin procesul natural de convecție care distribuie căldura de jos în sus, vom avea temperatură mai mare la nivelul picioarelor (acolo unde avem nevoie de ea) și temperatură mai mică în tavan (unde nu avem nevoie de ea). Prin acest principiu de funcționare, folosim energia consumată pentru necesarul real.
Mai mult de atât, controlul temperaturii se face individual pentru fiecare cameră în parte, având posibilitatea de a optimiza foarte mult consumul în funcție de necesitate.
Randamentul este mai mare față de orice sistem cu agent termic prin faptul că energia electrică este transformată direct în energie termică. Nu există elemente în mișcare (agent termic), angrenaje (pompa apa), sau căi de transport (conducte) prin care să se piardă o cantitate semnificativă de energie. Cu alte cuvinte, cât consumi, atât primești.
Sistem economic. Fără costuri de mentenanță.
Dacă ne referim la costurile de instalare, acestea sunt mai mici față de instalarea unui sistem pe bază de centrala termică, dar și față de alte sisteme de încălzire. Dacă ne raportăm și la nivelul de confort pe care îl primim, investiția este și mai mică.
În plus, și costurile de consum sunt cu mult scăzute – o spun chiar inginerii care au studiat sistemele de încălzire electrică în pardoseală. Mai presus de atât, o spun clienții noștri din ultimii 16 ani de activitate.
Pentru că nu se mai pierde căldură spre tavan, pentru că se poate regla temperatura diferit în fiecare încăpere în parte și pentru că organismul este încălzit începând cu zona sensibilă a picioarelor, nu mai e nevoie să consumăm atât de multă energie pe căldură.
Durată de viață de minimum 80 de ani.
Garanția oferită pentru sistemele înglobate (cabluri încălzitoare și covorașe) este de 15 ani. Această garanție poate fi extinsă, deoarece ne bazăm pe calitatea superioară a sistemelor pe care le comercializăm și implementăm.
Durata de viață este adesea comparată cu durata de viață a imobilului. Practic, cablul încălzitor, odată ce este încastrat în masa de beton, este protejat din punct de vedere mecanic. Materiale din care sunt fabricate straturile protectoare sunt de cea mai bună calitate și cu o durata în timp foarte mare.
Ușor de instalat. Sisteme flexibile.

Fiind flexibile și ușor de manipulat, sistemele electrice de încălzire prin pardoseală pot fi instalate cu ușurință. Respectând instrucțiunile de instalare oferite de Walton Electric, îți poți monta singur propriul sistem de încălzire.
ATENȚIE! Conectarea la sursa de energie trebuie să fie făcută de un electrician autorizat.

Se pretează la orice tip de pardoseală
Nu trebuie să te preocupi cu privire la tipul de pardoseală finită pe care îl ai în casă. Plăci ceramice, parchet, linoleum, mochetă, mozaic sau orice altă suprafață poate dispune de încălzire electrică în pardoseală.

Având dimensiuni reduse, elementele încălzitoare pot fi încastrate în straturi subțiri cum ar fi stratul de adeziv pentru gresie sau spațiul de sub parchet de sub 1mm (în cazul foliei încălzitoare).

Incalzire electrica pentru orice tip de pardoseala

Încălzirea în pardoseală VS încălzirea tradițională

Principiul de funcționare este diferit în cazul sistemelor de încălzire. În ceea ce privește distribuția căldurii și implicit conservarea energie consumate, sistemul de încălzire în pardoseală oferă temperatura cea mai mare la nivelul picioarelor, acolo unde avem mai multă nevoie de ea.

Distributie caldura pe verticala - incalzire traditionala

încălzire tradițională

Distributie caldura pe verticala - incalzire electrica in pardoseala

încălzire în pardoseală

Curba ideală de temperatură

Luându-se în considerare temperaturile de care are nevoie corpul uman pentru a fi în echilibru termic, specialiștii au descris o curbă ideală pentru distribuția pe verticală a temperaturii. S-au comparat mai multe tipuri de sisteme de încălzire față de acestă “curba ideală”. Curba pe care o descrie sistemul de încălzire în pardoseala, este cea mai apropiată de curba ideală. De aceea acest tip de încălzire este soluția ideală pentru confortul termic maximum.

Incalzire electrica in pardoseala pret
Curba ideală de temperatură
Incalzire in pardoseala electrica
încălzire în pardoseală
Incalzire electrica in podea
încălzire tradițională

Sursă unică de încălzire (încălzire totală)

Singurul sistem de încălzire

Instalarea sistemului de încălzire electrică în pardoseală, ca sursă unică, presupune utilizarea doar a acestui sistem, fără a mai folosi în paralel un alt tip de încălzire. Cu alte cuvinte, scapi de costurile suplimentare pe timp de iarnă, fiind nevoie doar de varianta economică a soluțiilor Walton.
Pentru a asigura efectul dorit, sistemul trebuie instalat pe o suprafață extinsă (aproape pe toată suprafața camerei).
Scopul este de a asigura atât temperatura de confort din cameră, cât și pe cea de la nivelul picioarelor.
Controlul temperaturii se face prin instalarea unui termostat cu senzori de ambient și pardoseală individual pentru fiecare cameră în parte.
Incalzire in pardoseala sursa unica
Puterea instalată se stabilește pe baza unor calcule specifice. Echipa Walton va veni să discute cu tine despre ce dorințe ai, în ce camere vrei să instalezi încălzirea electrică în pardoseală și care este puterea instalată necesară. Pentru constructiile tipice din România, puterea instalată trebuie să fie cuprinsă între valorile 130W/mp și 150W/mp.
Contactează-ne acum pentru a descoperi cum îți vei putea încălzi casa în mod eficient, economic și confortabil!
Criteriul principal de alegere a sistemului este structura pardoselii, dar și tipul de pardoseală finită (plăci ceramice, parchet, mochetă, linoleum ș.a.m.d.). Află mai multe în secțiunea tipuri de pardoseli.

Sistemul poate fi realizat folosindu-se:
• cabluri electrice încălzitoare, în special pentru construcții noi sau în renovare care permit turnarea unei sape de min. 3cm;
• covorașe încălzitoare – pentru construcții noi sau existente; instalare direct în adezivul gresiei;
• folie încălzitoare (film carbon); pentru orice tip de construcție; instalare exclusiv sub parchet;
• Termostate și accesorii de montaj.

Având un randament ridicat și o eficiență energetică optimă, costurile de utilizare sunt și ele reduse. Pe baza studiilor și a calculelor de pierdere de căldură făcute de ingineri, dar și pe baza feedback-ului pe care l-am primit de la clienții noștri în cei 16 ani de activitate, consumul mediu lunar (pentru lunile de iarnă) este între 10 și 14 KWh / metrul pătrat / luna. Consumul este influențat și de variația temperaturilor exterioare, dar și în funcție de gradul de izolare termică a imobilului. De exemplu, la o casă cu o suprafață încălzită de 100 mp, consumul lunar este de 1100 – 1400 KWh / luna. Exemplul este pentru o casă în care sistemul funcționează 24h/24, izolată termic, temperatura ambientală din interior de 22 – 24° C, temperatura exterioară specifică unei luni de iarnă (variații zi/noapte). Dacă optați pentru termostate programabile care pot gestiona diferite temperaturi pe diferite intervale orare, energia totală consumată va scădea substanțial.

Pentru a vă asigura că sistemul pe care urmează să-l instalați va avea rezultatul dorit, trebuie să țineți cont de următoarele:

  • În cazul în care optați pentru cablu încălzitor, acesta trebuie neapărat să fie bifilar. Cablul bifilar este construit pentru a anula câmpul magnetic.
  • Puterea cablului încălzitor nu trebuie să depășească valoare de 20W/m.l.
  • Asigurați-vă că aveți disponibilă puterea totală instalată. Dacă aceasta depășește 10KW, vă recomandăm racordarea la sistemul trifazat.
  • Consultați-vă cu un specialist în ceea ce privește tipul de sistem de încălzire potrivit pentru dumneavoastră.

Sursă complementară de încălzire (de confort)

Pentru o tempratură placută la nivelul picioarelor

Sistemul de încălzire electrică în pardoseală poate fi folosit ca sursă complementară – atunci când dorești să ai pardoseala caldă pe anumite zone sau pe întreaga suprafață a locuinței, dar în paralel vei folosi și un alt sistem de încălzire.
Sistemul poate fi instalat atât pentru construcții noi, cât și pentru clădiri existente. De cele mai multe ori, acest tip de încălzire este aplicat zonelor reci de plăci ceramice – cum ar fi pardoselile băilor sau a bucătăriilor.
Instalarea în construcții existente se face foarte rapid și nu influențează cota “zero”. Pardoseala nu va fi înălțată – așa că fii fără griji, nu e nevoie să modifici ușile sau mobilierul.
Incalzire electrica in pardoseala sursa complementara
Pentru calcularea necesarului de putere nu este nevoie de un calcul de pierderi de căldură, deoarece sistemul nu are drept scop încălzirea ambientului.
Puterea instalată poate varia în funcție de structura pardoselii finite. Pentru a crea efectul dorit, puterea necesară pe metrul pătrat trebuie sa fie cuprinsă în intervalul 70W/mp – 130W/mp. Pentru zonele cu umiditate ridicată cum ar fi băile, vă recomandăm instalarea puterii de 130W/mp.
Pentru realizarea unui astfel de sistem într-o masă radiantă (sapă, adeziv gresie) se pot folosi cabluri încălzitoare sau covorașe încălzitoare. Pentru zonele acoperite cu parchet se folosește folia încălzitoare (film carbon).
Întreg procesul se monitorizează și controlează simplu și rapid, cu un termostat instalat de noi.
Sistemul de încălzire electrică în pardoseală ca sursă complementară aduce și un aport la încălzirea ambientului. Astfel sistemul principal de încălzire va consuma o energie mai mică, iar tu vei obține același efect dorit.
Consumul pentru sistemul din pardoseală va fi influențat de mai mulți factori cum ar fi: gradul de izolare; tipul pardoselii; temperatura care se dorește a fi menținută la nivelul pardoselii. Consumul mediu pentru o lună de iarnă va fi de 5 KW/mp/lună.

IMPORTANT!
În cazul instalării cablului încălzitor în sapă sau în adezivul gresiei, este important ca elementul încălzitor să nu depășească 10W pe metrul liniar. Dacă se folosește un cablu încălzitor de 17W sau 20W pe metrul liniar, distanța dintre două spire consecutive va fi mare, iar rezultatul poate fi neuniformizarea căldurii. Adică senzația pe care o veți simți în pardoseală va fi de “zebră” (zonă caldă / zonă rece )

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.