Sisteme de degivrare pentru terenuri de fotbal

Încălzire pentru suprafețe de joc cu gazon natural, hibrid sau artificial

Tehnologie Norvegiană 🇳🇴

Garanție 25 ANI

N

Prelungește perioada de folosire a terenurilor, inclusiv în sezonul rece

N

Păstrează suprafața de teren fără gheață și topește zăpada

N

Asigură controlul temperaturii pe zone individuale de teren

N

Protejează investiția

N

Durată de viață estimată de 80 de ani

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, xcf, mpp. Limită maximă 25 Mo

De ce să alegi sistemele de degivrare pentru terenul de fotbal, Walton Electric?

De ce sa alegi degivrare electrica pentru teren de fotbal
6
7

ECONOMISEȘTI BANI ȘI TIMP PE TERMEN LUNG

Sistemele electrice de degivrare reprezintă cea mai rentabilă metodă de a preveni depunerea zăpezii și formarea gheții pe terenurile cu gazon natural, hibrid sau sintetic, prelungind perioada de utilizare cu 3-4 luni pe ani.

Sistemele de încălzire elimină condițiile proaste de joc, riscul de accidentare a jucătorilor produs de un teren înghețat, dar și amânarea sau chiar anularea competițiilor sportive din cauza vremii nefavorabile.

6
7

DEGIVRARE FĂRĂ COSTURI DE MENTENANȚĂ

Cablurile norvegiene instalate de echipa Walton Electric sunt proiectate și fabricate pentru a rezista expunerii la lumina soarelui, umezelii și impactului, asigurând un sistem de degivrare eficient pe termen lung.

Spre deosebire de sistemele de încălzire pe bază de conducte cu apă și glicol, nu au nevoie de întreținere sau înlocuire a substanțelor la fiecare 2-3 ani.

6
7

SISTEM DE DEGIVRARE FLEXIBIL - INSTALARE RAPIDĂ

Datorită elementelor ușoare și flexibile, sistemele electrice de degivrare pot fi instalate pe orice tip de gazon, în cazul unui teren nou sau reamenajat, dar și în cazul terenurilor cu gazonul deja montat. Echipa Walton Electric îți oferă servicii de montaj oriunde în țară, iar instalarea se va face cât mai rapid cu putință. În medie, durează 7 zile în cazul unui teren fără gazon, și 12 - 15 zile în cazul terenurilor existente.

6
7

ASISTENȚĂ TEHNICĂ și PROIECTARE GRATUITĂ

Indiferent de amploarea proiectului, echipa noastră tratează fiecare solicitare cu maximă seriozitate. De aceea, toți clienții noștri beneficiază de serviciile de asistență tehnică și proiectare gratuită.

Considerăm că un proiect de succes, fără scăpări, începe o analiză a tuturor variabilelor care pot afecta funcționarea sistemului de încălzire, dublată de un plan detaliat, în format CAD, pe care îl vei primi spre revizie înainte de implementarea sistemului. Doar astfel ne putem asigura că îți oferim un proiect care corespunde cu adevărat cerințelor și nevoilor tale!

6
7

GARANȚIA DURABILITĂȚII ȘI POST-GARANȚIE

Beneficiezi de garanția Walton Electric de 25 ani pentru sistemele electrice de degivrare. În cei peste 20 ani de activitate neîntreruptă am selectat cele mai performante sisteme de încălzire electrică care întrunesc standardele noastre de calitate. De aceea oferim și post garanție pentru toate produsele noastre de încălzire electrică în pardoseală, degivrare și protecție la îngheț. Testăm fiecare cablu electric, covor sau folie încălzitoare înainte de a le livra și oferim garanția lucrului bine făcut.

Ce sunt sistemele electrice de degivrare pentru terenuri de fotbal și suprafețe de joc cu gazon?

Ce sunt sistemele de degivrare pentru suprafetele de joc?

Nu doar în cazul sportului rege, dar și în cazul oricărui teren de joc din exterior, cu gazon natural (teren fotbal american, rugby, teren golf sau de cricket), artificial sau hibrid, suprafața de jos este vitală pentru a asigura practicarea sportului pe tot parcursul anului, indiferent de vreme, dar și pentru a asigura jucătorilor un teren care elimină riscul de accidentare.

De aceea, stadioanele și arenele sportive din întreaga lume, unde se joacă și se obține performanța, au un standard foarte ridicat în ceea ce privește starea terenului. Una dintre recomandările tehnice ale FIFA spune că terenul de joc trebuie echipat cu un sistem de încălzire subteran pentru a preveni înghețul în lunile reci de iarnă. În consecință, UEFA a implementat acest sistem ca pe o condiție obligatorie pentru stadioanele din ligile superioare.

Mai mult decât atât, un teren echipat cu un sistem electric de degivrare va elimina din start condițiile proaste de joc, accidentările produse de alunecarea pe suprafața înghețată, dar și anularea evenimentelor sportive din cauza ninsorii sau a gazonului înghețat.

Arhitectura stadionului poate determina ca, pe anumite zone din teren, lumina soarelui să nu ajungă deloc. Acest lucru cauzează dezavantaje enorme, mai ales în lunile de iarnă, deoarece anumite zone nu sunt încălzite și, prin urmare, nu se pot usca. Ca rezultat, se creează pete de gazon care nici nu arată bine și sunt instabile, cu un potențial ridicat de formare a mucegaiului de gazon și a diferitelor ciuperci, ce pot afecta calitatea terenului.

;

Sistemele electrice de degivrare nu garantează doar utilizarea prelungită a terenului, dar oferă și posibilitatea de a controla separat zone individuale, pentru a asigura o temperatură uniformă și un climat sănătos pentru gazon.

Simplitatea și posibilitatea utilizării sistemului electric de degivrare, care elimină apariția de complicații și costuri suplimentare, este motivul principal pentru care cei mai mulți aleg să folosească sistemele electrice de încălzire a terenurilor sportive.

De asemenea, utilizate împreună cu termostate cu senzori, sistemele electrice de degivrare devin foarte eficiente și utilizează cât mai puțină energie. Termostatele cu senzori asigură obținerea unor rezultate optime folosind cea mai mică cantitate de energie posibilă.

Sistemele electrice de degivrare se pot instala atât pe terenuri noi, dar și pe terenurile existente și oferă mai mult decât o simplă încălzire.

Păstrează suprafața de teren fără gheață, prelungind perioada de utilizare, inclusiv în sezonul rece

Dezgheață terenul după pauza de iarnă, crescând calitatea gazonului, care devine practicabil mult mai rapid

Favorizează procesul de germinare a gazonului, astfel acesta va fi verde și mai sănătos cu cel puțin două luni în plus pe an

Reduce riscul pierderilor financiare cauzate de amânarea sau anularea evenimentelor din cauza condițiilor meteorologice proaste

Fără întreținere – în afară de verificările anuale, sistemul electric de degivrare nu necesită mentenanță, spre deosebire de sistemele hidronice, în cazul cărora trebuie înlocuit glicolul după circa 2 ani, în funcție de dimensiunea terenului

Crește siguranța jucătorilor deoarece reduce riscul de accidentare

Costuri accesibile, deoarece investiția inițială este cu minim 50% mai mică față de costul sistemelor hidronice de încălzire

Instalare rapidă, de aproximativ 2 săptămâni sau chiar mai puțin, în funcție de proiect

Crește valoarea terenului, pentru că ridică standardul în conformitate cu recomandările și cerințele tehnice FIFA

Încălzește uniform suprafața de joc și funcționează în condiții de temperaturi extreme. Spre deosebire de sistemele hidronice, în cazul cărora apa se răcește în conducte, încălzirea electrică generează imediat căldură uniformă, la un nivel controlat

Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, xcf, mpp. Limită maximă 25 Mo

Cum funcționează sistemele electrice de degivrare pentru suprafețe de joc?

Cum functioneaza sistemele de degivrare gazon fotbal

Chiar dacă momentele cele mai convenabile pentru instalarea unui sistem electric de degivrare sunt în cazul amenajării sau renovării unui teren de joc, când iarba este îndepărtată, acestea se pot instala și în iarba/solul existent. Diferența stă în modul de instalare, deoarece, în cazul terenurilor noi, cablurile încălzitoare se montează cu ajutorul accesoriilor de montaj (bandă metalică de fixare), iar pentru cele existente prin inserare directă în stratul de gazon cu un plug special.

Rolul principal ale sistemelor de electrice de încălzire pentru terenurile sportive este de a dezgheța terenul pentru joc și de a menține minim +3°C la suprafața acestuia.

Sistemele de degivrare Walton Electric pot fi utilizate fără probleme pe terenuri de gazon natural, hibrid și artificial. Temperatura de 10°C – 12°C obținută la 10cm sub cota finită va asigura temperatura de +3°C la “firul ierbii”, ceea ce asigură păstrarea condițiilor optime fără gheață sau zăpadă.

În cazul gazonului natural sau de tip hibrid, cablurile electrice de încălzire sunt instalate chiar sub zona rădăcinii ierbii, la aproximativ 20cm adancime, împreună cu senzorii de temperatură controlați de un termostat. Temperatura de la rădăcina gazonului trebuie menținută în intervalul 10-12°C, iar menținerea temperaturii solului în jurul rădăcinilor ierbii asigură creșterea ierbii și prelungește utilizarea terenului respectiv cu 3-4 luni pe an.

Astfel, primăvara terenul devine practicabil cu două luni mai devreme decât de obicei, iar toamna, când iarba nu crește în mod natural, se poate continua sezonul de joc, folosind sistemul electric de încălzire al terenului, indiferent de condițiile climatic.

În cazul gazonului sintetic, care a devenit o suprafață de joc acceptabilă și o soluție alternativă la iarba naturală, este permisă utilizarea terenului pe tot parcursul anului, în orice condiții meteorologice. Cu toate acestea, în timpul iernii, firele îngheață, iar terenul poate deveni impracticabil. Acest lucru afectează și durata de viață a gazonului, mai ales când terenul se utilizează în condiții inadecvate.

Bineînțeles că fiecare proiect este diferit și de aceea, luăm în considerare o serie de variabile, înainte de a proiecta sistemul electric de încălzire:

Tipul suprafeței de joc, gazon natural, hibrid sau artificial;

Tipul proiectului – dacă este vorba despre un teren nou, o reamenajare sau un  teren existent;

Disponibilitatea sursei de alimentare.

Puterea de alimentară necesară și disponibilitatea puterii totale instalate;

Direcția de instalare a cablurilor încălzitoare;

Dimensionarea zonelor încălzite în funcție de zonele permanent umbrite;

Poziționarea tablourilor electrice de forță și comandă;

Dimensiunea terenului;

Timpul disponibil pentru instalare;

Testarea sistemului, deosebit de importantă în cazul gazonului artificial.

Sistemul electric de degivrare trebuie instalat la o adâncime de 20-25cm față de suprafața finită. Astfel, se evită riscul de supra-încălzire a stratului de gazon, dar și protecția la factori externi, care ar putea fi introduși în gazon, cum ar fi pinteni de aerisire, sulițe sau fanioane.

Distanța dintre traseele descrise de cablul încălzitor variază în funcție de puterea instalată pe metrul pătrat, dar și de puterea pe metrul liniar a cablului. Aceasta poate varia între 18 și 20 cm. Cablul încălzitor folosit trebuie să aibă o putere maximă de 20W/m.l.

Senzorii se vor poziționa la o adâncime de 10 cm față de suprafața finită, iar termostatele vor fi setate la un prag de temperatură de 10°C – 12°C.

Putere necesară și componența sistemului

În funcție de condițiile climatice și de altitudinea la care se află stadionul, puterea necesară pe metrul pătrat trebuie să fie între valorile 80W/mp – 100W/mp.

Alimentarea sistemului se face de cele mai multe ori din sursa de energie destinată sistemului de iluminat, care este de obicei folosit doar în timpul partidelor (2-3 ore). Se poate realiza o automatizare care să prioritizeze sistemul de iluminat, pentru a nu exista riscul funcționării în paralel a celor două sisteme.

Pentru realizarea unor sisteme de degivrare se folosesc următoarele tipuri de materiale și echipamente:

Cabluri încălzitoare de putere constantă;

Cabluri încălzitoare autoreglabile;

Termostate cu senzori de temperatură sau senzor dual de umiditate și temperatură;

Accesorii de montaj;

Trasee de alimentare;

Tablou electric de forță și comandă.

Pentru alegerea unui sistem electric de degivrare adaptat cerințelor proiectului tău, beneficiezi de consultanța și expertiza echipei Walton Electric. Toate sistemele noastre de degivrare sunt compuse din elemente durabile, de tehnologie de ultimă generație, de la Thermo Floor, partenerii noștri din Norvegia.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta completând formularul de contact

Adaugă fișierNici un fișier adăugatFormat acceptat jpg, jpeg, jpe, gif, png, bmp, js, pdf, xcf, mpp. Limită maximă 25 Mo