Sisteme de degivrare

Degivrare suprafețe exterioare, rampe, alei pietonale

WALTON ELECTRIC

16 ani experiență în domeniu

Sisteme importate din Norvegia

Tehnologie modernă

Standard ridicat de calitate

GARANȚIE 15 ANI

Iarna – fie că ne place sau nu, ea vine an de an, și aduce probleme cu care ne confruntăm cu toții.

Gheața, zăpadă, temperaturi joase. Suntem, prin urmare, expuși periodic la accidentări, pagube materiale și momente neplăcute.

Avantajele sistemelor de degivrare

Până recent, metodele clasice erau singurele variante la care aveam acces – lopeți, substanțe speciale, nisip, sare și utilaje. Din fericire, tehnologia ne ajută să ne simplificăm viața, în mod fundamental – cu ajutorul sistemelor de degivrare electrică. Sisteme importate chiar din Norvegia – unde oamenii sunt adevărați cunoscători ai temperaturilor joase.
Gata cu ieșitul dimineața la dat cu lopata, cu împotmolirea în zăpadă și cu grijile uzuale pe timp de iarnă – sistemele Walton Electric funcționează automat, eficient și ecologic. Astfel, iernile tale pot fi simple, ca un concediu la mare.

Sistemele de degivrare electrică Walton Electric sunt:

• Degivrare pentru suprafețe exterioare (rampe auto, alei pietonale, trotuare, scări, drumuri de acces, poduri etc);
• Degivrare pentru jgheaburi și burlane (a acoperișurilor sau a doliilor).

Funcționează automat

Nu trebuie să urmărești previziunile meteorologice sau să îți pui alarme care să-ți amintească să-l pornești. Sistemul de degivrare electrică este 100% automat. Acesta deține un termostat care măsoară umiditatea și temperatura – și doar când identifică zăpadă sau gheață pornește, iar apoi se oprește tot automat.

Eficient și sigur

Încă de la primii fulgi, termostatul acționează sistemul, iar acesta începe sa genereze căldură. Se previne astfel formarea unui strat de gheață sau zăpadă. Cablurile încălzitoare folosite sunt proiectate și fabricate să reziste în condiții extreme de umiditate, frig sau soare puternic (protejate UV) ceea ce le fac sa fie foarte sigure în exploatare.

Elimină riscurile

Atât riscurile de accidentare sau de vătămare corporală, cât și cele de deteriorare a bunurilor cauzate de gheață sau zăpadă sunt eliminate, în proporție de 100%

Garanție mare. Fără costuri de întreținere.

Cablurile încălzitoare folosite sunt de cea mai bună calitate, dezvoltate în Norvegia – unde știm că iernile sunt mult mai grele ca la noi. Garanția oferită de producător este de 15 ani, dar durata de viață este comparată cu durata de viață a structurii în care cablurile sunt instalate.

În plus, nu sunt necesare costuri de întreținere sau mentenanță.

Flexibile și ușor de instalat

Sistemele de degivrare electrică sunt compuse din elemente ușoare și flexibile. Acestea permit instalarea pe orice tip de suprafață, luând foarte ușor diferite forme. Dacă urmărești instrucțiunile de montaj, îți poți instala chiar și singur propriul sistem de degivrare.

Degivrare pentru zone exterioare

Scopul instalării sistemului de degivrare pentru suprafețe exterioare este acela de a asigura o temperatură pozitivă (+5°C) atunci când condițiile meteorologie pot favoriza formarea gheții sau a zăpezii.

Cele mai des folosite sisteme sunt cele pentru degivrarea rampelor auto, a treptelor și a scărilor de acces, a trotuarelor și aleilor. Totuși, fiind flexibile, pot fi instalate pentru orice suprafață care necesită protejarea împotriva gheții sau a zăpezii.

Pentru a fi eficient, sistemul de degivrare electrică, format din cabluri încălzitoare sau covoare încălzitoare pentru exterior, trebuie instalat într-o masă radiantă.

În funcție de structura suprafeței ce urmează a fi degivrată, cablurile sau covorașele încălzitoare pot fi încastrate în următoarele straturi:

  • În șapă sau beton (direct pe armătură sau în stratul finit);
  • În adezivul pentru plăci ceramice sau piatră pentru exterior;
  • În stratul de nisip care susține pavelele;
  • În asfalt (necesită cabluri speciale pentru asfalt).
O investiție de succes
Ținând cont de pagubele și costurile pe care le pot produce factorii climatici din perioada rece, instalarea unui sistem de degivrare electrică reprezintă o investiție inteligentă care își amortizează costul într-un timp relativ scurt.
Alegerea sistemului
Pentru realizarea unui sistem de degivrare încastrat în suprafețele exterioare, se folosesc următoarele tipuri de produse și echipamente:

• Cabluri sau covorașe încălzitoare;
• Termostate și senzori;
• Accesorii de montaj;
• Trasee de alimentare cu energie electrică;
• Tablou electric de forță și comandă.

Alegerea tipului de element încălzitor, cât și tipul termostatului, se face pe baza analizei structurii suprafeței ce urmează a fi degivrată, dar și pe baza necesității specifice locației. De asta se ocupă echipa specializată Walton, cu care vei discuta despre așteptări, dorințe și despre cum le putem transforma în realitate.

Puterea instalată
Pentru a se stabili puterea instalată necesară se iau în calcul mai mulți factori cum ar fi:
Zona geografică unde urmează a fi instalat sistemul ( Condiții meteorologice dar și alți factori care ar putea contribui la formarea gheții și a zăpezii)
Scopul și cerințele specifice instalării sistemului ( în cât timp trebuie realizată topirea gheții sau a zăpezii; cantitățile care se pot acumula; pe ce perioadă sistemul trebuie sa funcționeze fără oprire)
Gradul de izolare și grosimea stratului ce urmează a fi degivrat.
Dacă suprafața este parțial sau total adăpostită de un acoperiș

Luându-se în calcul factorii climatici și tipurile de construcții din România, puterea necesară instalată pe metrul pătrat este de 250W/mp, pentru o aplicație uzuală care nu are anumite particularități speciale.
Pentru a maximiza eficiența sistemului, vă recomandăm instalarea unui strat de polistiren extrudat sub sistemul de degivrare. Dacă acest lucru nu este posibil, puterea pe metrul pătrat va trebui mărită.

Consum energetic
Este bine de știut că puterea instalată pe metrul pătrat nu indică în mod direct consumul de energie necesar degivrării. Consumul este dat de puterea totală instalată în ora de funcționare, înmulțită cu numărul de ore în care sistemul funcționează.
O putere mai mare instalată pe metrul pătrat nu înseamnă un consum mai mare. Pentru același efect, un sistem cu o putere mai mare va funcționa mai puține ore și vice versa. Astfel, consumul de energie va fi același.
Puterea necesară pe metrul pătrat este stabilită pentru a oferi timpul de reacție solicitat dar și pentru a face față vârfurilor de solicitare atunci când temperaturile scad brusc.
Consumul estimativ pentru o lună de iarnă este greu de pronunțat dat fiind faptul că sistemul pornește doar cand sunt îndeplinite condițiile de umiditate și temperatură (când ninge sau când se formează gheață). Într-o lună de iarnă poate să ningă 2 zile sau 15 zile, de aceea estimarea consumului de energie este greu de făcut.
Tipuri de sisteme de degivrare
Degivrare rampă auto
Una dintre cele mai solicitate aplicații. Soluția cea mai bună și fără egal în ceea ce ține de păstrarea suprafeței rampei auto fără zăpadă sau gheață și în permanentă stare de utilizare.
Elimină definitiv riscurile de patinare sau alunecare, iar accesul pe rampă va fi asigurat 365 zile pe an.

Dispunerea sistemului poate fi făcută pe toată suprafața rampei sau doar parțial pe zonele pe care calcă roata (căile de rulare).

Se pretează la orice tip de suprafață finită.

Sistemul poate fi instalat direct pe armătura metalică sau în stratul adițional (strat finit).

Degivrare trotuar sau alee pietonală
Pentru facilitarea accesului dar îi pentru îndepărtarea problemelor pe care le poate cauza gheața sau zăpada.

Poate fi instalat sub multiple suprafețe, cum ar fi: pavaje, beton amprentat, dale, piatră naturală etc.

Cablurile încălzitoare pot fi incastrate în beton, șapă, adeziv sau nisip.

Acoperirea suprafeței se face în funcție de necesitate. Se poate opta pentru acoperirea în întregime a trotuarului, sau doar parțial, cat să asigure deplasarea în condiții de siguranță.

Poate fi asistat de un termostat cu senzori de umiditate și temperatură. Cu toate astea, dacă suprafața este relativ mică și nu se justifică o astfel de investiție, puteți opta pentru un termostat cu senzor fir de temperatură.

Degivrare trepte sau scări de acces
Treptele din granit, marmură, gresie sau alte materiale asemănătoare pot deveni un real pericol atunci când sunt acoperite cu un strat de gheață sau zăpadă. Sistemul electric de degivrare va asigura păstrarea lor uscată și în condiții de siguranță.
Protejează de riscuri persoanele ce pășesc pe suprafață, dar și materialele în sine – nemaifiind nevoit să împrăștii substanțe sau materiale antiderapante, care pot avaria stratul finit.

Sistemul de degivrare electrică se poate monta direct în stratul de adeziv pentru gresie, marmură, granit sau piatră naturală.

Se pretează la multiple tipuri de suprafață finită și poate fi controlat cu mai multe tipuri de termostate.

Degivrare terasă circulabilă sau terasă tehnică
Terasele circulabile sau tehnice neacoperite au o mare capacitate de a menține un strat consistent de zăpadă. Pe lângă faptul că acea zonă va deveni neaccesibilă, există și riscul ca greutatea zăpezii să afecteze structura imobilului sau a ansamblului din care face parte.
Instalarea sistemului de degivrare asigură menținerea suprafeței fără gheață sau zăpadă.

În cazul teraselor circulabile, sistemul se montează înglobat în structura pardoselii și a stratului finit, iar în cazul teraselor tehnice (necirculabile) sistemul se poate instala atât încastrat cât și aparent.

Principiul de funcționare și control este la fel ca în situațiile prezentate mai sus.

Degivrare șină pentru porțile rulante
Formarea gheții pe șina pe care rulează poarta de acces în curte poate cauza blocarea acesteia sau alunecarea de pe calea de rulare.

Pentru că pe șina ar putea ajunge apă și din alte surse în afară de precipitații (de ex. de pe roata udă a mașinii) vă recomandăm utilizarea unui termostat cu senzor de temperatură care să pornească sistemul în funcție de o temperatură pe care o setăm (de obicei +5°C).

Degivrare
1. Placă beton
2. Polistiren extrudat
3. Plasă de armare STM 10X10
4. Cablu electric încălzitor TF-SVK
5. Masă radiantă (șapă, beton, nisip … etc)
6. Senzor de umiditate și temperatură
7. Suprafață finită (orice tip de suprafață finită)

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați.